Perspagina    Overzicht Xella
Persbericht
Xella

Zorgcomplex Leuskenhei in Veldhoven is flexibel dankzij binnenwanden Xella

Ruim 70 procent van de corporaties is momenteel onvoldoende voorbereid op toenemende vergrijzing. Eén van de oorzaken is de staat van de huidige woningen: een groot deel is nog niet geschikt voor het langer zelfstandig wonen. Dit blijkt uit recent onderzoek van CorporatieNL. Eén van de corporaties die wel zoekt naar oplossingen voor vergrijzing, is woonstichting ‘thuis uit Eindhoven.

Deze laat in het Brabantse Veldhoven een woon-zorgcomplex bouwen dat zal bestaan uit 28 zorgeenheden, 25 huurappartementen en 8 levensloopbestendige patiowoningen. De zorgwoningen worden traditioneel gebouwd met een kalkzandstenen binnenspouwblad, een geïsoleerde spouw en een gemetseld buitenblad. Voor de binnenwanden zocht Hurks bouw & vastgoedontwikkeling uit Eindhoven een product dat licht van gewicht is vanwege mogelijke doorbuiging van de vloeren.

Daarnaast moest het toch massief en voldoende dik zijn zodat er stopcontacten aan weerszijden tegenover elkaar in de muur kunnen worden aangebracht. De binnenmuren moesten bovendien in dezelfde arbeidsgang als het casco meegenomen kunnen worden. Tenslotte moesten de wanden flexibel én makkelijk te verplaatsen zijn, mocht het complex in de toekomst aangepast of uitgebreid worden. Ytong MM blokken van Xella voldeden als enige aan al deze eisen.

PDF Persbericht

Downloads

  • Project Ytong MM Blokken Leuskenhei Veldhoven 1 jpg0.00PBDownload
  • Project Ytong MM Blokken Leuskenhei Veldhoven 2 jpg0.00PBDownload
  • Project Ytong MM Blokken Leuskenhei Veldhoven 5 jpg0.00PBDownload
  • Project Ytong MM Blokken Leuskenhei Veldhoven 4 jpg0.00PBDownload
  • Project Ytong MM Blokken Leuskenhei Veldhoven 3 jpg0.00PBDownload
  • Project Ytong MM Blokken Leuskenhei Veldhoven 20170707 7 jpg0.00PBDownload
  • Project Ytong MM Blokken Leuskenhei Veldhoven 6 jpg0.00PBDownload
  • Project Ytong MM Blokken Leuskenhei Veldhoven 8 jpg0.00PBDownload